Kindernevendienst

Tijdens de ochtenddiensten in de Noorderkerk is er kindernevendienst voor de kinderen van de basisschoolleeftijd. De kindernevendienst begint vlak voor de preek begint en na het lied na de preek komen de kinderen de kerk weer in.

De kindernevendienst wordt gegeven door 2 of 3 dames uit de gemeente. Er wordt gewerkt met materiaal van “Vertel het maar”.

De groep kinderen wordt gesplitst in 2 groepen. Een groep van  4-8 jaar en een groep van 8-12 jaar. Eerst wordt er aan verhaal verteld die aansluit bij de leeftijd van de kinderen. Daarna wordt er nog even over het verhaal doorgesproken. Vervolgens kunnen de kleine kinderen vaak kiezen uit een klein knutselwerkje of een kleurplaat. Voor de ouderen kinderen is er een puzzelblad die ook weer over het verhaal gaat.

Tweemaal per jaar werkt de kindernevendienst aan een project. Dit is tijdens de adventsperiode aan het Kerstproject en tijdens de lijdenstijd aan het Paasproject. Er staat tijdens deze periode een thema centraal die elke week terugkomt. Ook in de kerkdienst is er dan extra aandacht voor dit project. Zodra de kinderen uit de nevenruimte komen, wordt er door een leidster of door kinderen van de nevendienst een korte toerlichting gegeven op het thema en vervolgens wordt het projectlied door de hele gemeente gezongen.

Als de kinderen afscheid nemen van de kindernevendienst, omdat ze daarvoor te oud worden of liever in de kerk blijven, kunnen zij dit aangeven bij de leiding. Zij mogen dan kiezen uit een Bijbel of liedboek. Deze zullen ze dan ontvangen tijdens de kinderkerstnachtdienst op 24 december, die ook door de leiding van de kindernevendienst wordt georganiseerd.

Voor vragen rondom de kindernevendienst kunt u terecht bij jeugdouderling Hennie Weijs, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 038-3338972.

 1

2

3

4

5

6

7

8

9